Begin je lente fris en fruitig!

Hoe dan ook geloof ik dat iedereen van mooi weer ☀️☀️☀️ fris en fruitig zal worden. De afgelopen week was daarvan een goed voorbeeld. Dat brengt mij ook tot mijn eerste tip om heerlijk de lente in te luiden.

Moestuinen🌱

Krijg jij ook zin om te moestuinen? Tijdens het planten van je eerste plantje of zaadje in dit voorjaar kun je mooi nadenken over alle mooie dingen die jij verder nog wil laten groeien dit jaar. De relatie met je vrienden en familie, kennis voor een nieuw project of de 💌 liefde voor de (nieuwe) liefde van je leven.

Op mijn dakterras heb ik sinds kort een moestuin festijn. Erik heeft de bakken in elkaar gezet met zowel recycle als nieuw hout. Onder in de bakken hebben we zeil gedaan. Zo sijpelt er minder water weg. De potgrond is aangevuld met korrels van moestuin-voeding.

Vergeet ook niet een paar narcisjes te kopen voor in je huis! 🌼

Mijn stadsmoestuin op het terras met uitzicht over gezellige achtertuinen. Tijdens het maken van deze foto moesten de plantjes er nog ingezet worden.

Kledingkast uitzoeken 😎

Ik ben gek op mandjes en doosjes (van Ikea, wie niet😅). Als je mijn kledingkast open trekt zie je onze shirtjes, truien, broeken en andere kledingstukken in drieën (Marie Kondo manier) opgevouwen naast elkaar liggen. Zo aan het einde van de winter, en zeker na negen maanden met een baby🍼, is het uiteindelijk toch echt rommelig geworden. Hiernaast wordt ook eens tijd om het ‘zwarte shirt met blauwe spijkerbroek’👖 tijdperk achter mij te laten. Bij de eerste zonnestralen (nog) geen duik in het zwembad, maar wel een duik in m’n kledingkast dus! Welk ‘vergeten’ kledingstuk heb jij nog in je kast liggen?👗

Deo maken (en gebruiken) 🙆‍♀️

Lente, de temperatuur gaat alle kanten op en zo ook die van mij. Bij meer stress, meer zweetlucht. Jammer genoeg ruik je jezelf pas als je de deur uit bent of wellicht stinkt je shirt nog steeds van de vorige zweetpartij🥵. Vroeger hield ik mijn armen altijd stijf naar beneden om mijn zweetplekken en geur te verbergen. Dat gaf ook weer extra stress🙄.

Gelukkig kreeg ik een aantal jaren geleden een tip van Edward, van Oerfit, om zelf deo te maken. Goedkoop, makkelijk en effectief tegen hoeveelheid zweet en het allerbelangrijkste, de stank. Spaar een leeg potje van bijvoorbeeld de kappertjes om de deo in te doen. Omdat kokosolie bij een lage temperatuur al smelt is het belangrijk dat je, zie het recept, de bijenwas erdoor doet. Hierdoor blijft de deo, ook in de zomer, goed smeerbaar.

Speciaal recept van mijn moeder (1,5 potje):
60 gram kokosolie en 10 gram bijenwas smelten (au bain-marie), roer er 35 gram baking soda en 30 gram maizena erdoor. Als laatste nog 4/5 druppels van een etherische olie. Ik vind zuiveringshout en aloe vera erg lekker ruiken.

Welke dingen geven jouw een fris en fruitig lente gevoel? Laat het me hieronder weten bij de opmerkingen. Vind ik leuk 👍

Liefs, Nadia Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *