Simpele cake (zonder pakjes)

Als er wat te vieren valt OF als ik wat gestrest ben bak ik graag een cake. Mijn vader vertelde afgelopen week dat hij ook cake bakt als hij zich wat minder voelt.

Natuurlijk heb ik eerder verschillende cake recepten voor jullie uitgeprobeerd om zo de beste versie uit de oven te kunnen toveren. Niet zonder suiker maar wel minder dat een origineel cake recept. Als je wat te vieren hebt, mag je best wat zoetigs op tafel zetten, toch? Zoals ik in mijn blog ‘Afvallen zonder dat je er al teveel erg in hebt‘ beschreef, alles wat je minder naar binnen werkt is meegenomen. En zeker als je het verschil verder toch niet merkt want dat beloof ik je!

Boodschappenlijstje:

Als je op een ingrediënt met link klikt, ga je meteen naar het product op de Jumbo website of elders (als voorbeeld). Natuurlijk kun je dit product ook ergens anders kopen, wat jij wilt 🙂

Stappenplan:

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Roomboter au bain-marie laten smelten. Ik doe daarvoor de roomboter in een kommetje en zet die in een grotere pan. In de pan giet ik vervolgens heet water. Deksel erop en een even laten staan.
  • Knip het bakpapier zo, dat het de onderkant van het cakeblik bedekt
  • Mix de suiker, eieren, citroenrasp, snuf zout en voeg, al mixend, voorzichtig de gesmolten roomboter toe.
  • Mix rustig de speltbloem en bakpoeder erdoor
  • Giet het beslag in het cakeblik en zet het 60 minuten in de oven

👉 Als je twijfelt of de cake gaar is, kun je een prikker in de cake steken. Als deze er ‘schoon’ uit komt, is de cake klaar. Hierna is het belangrijk dat je de cake voorzichtig losmaakt van de rand en wat laat afkoelen. Als je de cake te warm uit de vorm haalt kan deze namelijk scheuren/breken.

Smulse!
Liefs, Nadia Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *