Simpele cake zonder pakjes

Als er wat te vieren valt OF als ik wat gestrest ben ? bak ik graag een cake. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het in de familie zit want mijn vader vertelde afgelopen week dat hij ook cake bakt om een goed gevoel te creëren ??

Natuurlijk heb ik eerder verschillende cake recepten voor jullie uitgeprobeerd om zo de beste versie uit de oven te kunnen toveren. Niet zonder suiker maar wel minder dat een origineel cake recept. Als je wat te vieren hebt, mag je best wat zoetigs op tafel zetten?. Maar zoals ik in mijn vorige blog beschreef, alles wat je minder naar binnen werkt is meegenomen. En zeker als je het verschil verder toch niet merkt want dat beloof ik je ?

Hier mijn feestige cake recept: ✅ 200 gr (spelt)bloem of (spelt)meel, ✅ 150 gram suiker (kies zelf welke soort), ✅ 2 theelepels bakpoeder, ✅ 125 gr gesmolten/zachte roomboter, ✅ 4 eieren, ✅ snuf zout, ik vind het ontzettend lekker om ook ✅ citroenrasp (van een hele citroen) toe te voegen.

?2. Laat de roomboter smelten door deze in een metalen kom te doen en op een pannetje met gekookt water te zetten. Met een deksel erop gaat het nog sneller.

?3. Mix de suiker, eieren en voeg tijdens het mixen de gesmolten roomboter toe. Ik mix met een simpele mixer.

⬇️4. Voeg nu rustig de overige ingrediënten toe aan de mix.

?5. Pak een bakblik, vet deze in en leg op de onderkant een bakpapiertje op maat.

?6. Giet het cake beslag in het bakblik en doe deze in de oven voor 60 minuten.

?Als je twijfelt of de cake gaar is, kun je een prikker in de cake steken. Als deze er ‘schoon’ uit komt, is de cake klaar. Hierna is het belangrijk dat je de cake voorzichtig losmaakt van de rand en wat laat afkoelen. Als je de cake te warm uit de vorm haalt kan deze namelijk scheuren/breken.?

?Als je twijfelt of de cake gaar is, kun je een prikker in de cake steken. Als deze er ‘schoon’ uit komt, is de cake klaar. Hierna is het belangrijk dat je de cake voorzichtig losmaakt van de rand en wat laat afkoelen. Als je de cake te warm uit de vorm haalt kan deze namelijk scheuren/breken.?

Wellicht tot binnenkort voor een proefsessie! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *